ed golob

 

 

externe competitie seizoen 2011-2012

7e ronde 22 april 2012 KSV - SVSII 5-3

En ook de wedstrijd in de laatste ronde werd gewonnen door het team van Kirchroa. En dan ook (voor de eerste keer) overtuigend. Schaesberg behaalde hun drie punten middels één gewonnen partij en 4 remises (waarvan één geschwindeld;-).

Kijken we even naar het gehele seizoen. Duidelijk is dat er niet veel voor nodig geweest zou zijn om zelfs kampioen te worden. Drie ronden een remise meer en twee ronden één vol punt meer was voldoende geweest. Op sommige momenten zat het nét even niet mee, soms onnodig verloren partijen.
Al met al toch 3e met 7 punten mogen we niet ontevreden zijn gezien de slechte start. Op deze voet door komend seizoen maar dan nét iets beter.

Rest ons nog Hoensbroek te feliciteren met het kampioenschap. Als zij komend seizoen voor behoud spelen, zullen wij proberen hun te vergezellen in de promotieklasse in seizoen 2013/2014.

Zie voor alle uitslagen en standen de site van de Lisb.

6e ronde 1 april 2012 KSV-Hoensbroek 4½-3½

Nee, het is géén 1-april-grap: daadwerkelijk won het Kerkraadse team zijn eerste wedstrijd. En dat nogwel tegen de koploper Hoensbroek. Dat poetste de smet van de nare nederlaag van de vorige ronde een beetje weg. Er moest wel hard voor gevochten worden. Jammergenoeg behaalde de laatste 2 borden geen punten deze ronde. Naast 3 remises werd er aan 3 borden gewonnen en dat was voldoende voor de eerste overwinning dit seizoen. Hiermee komt de KSV op 5 punten en daarmee staan we veilig. Rest nog de wedstrijd tegen Schaesberg in de gezamelijke finale ronde. Leuk, ware het niet dat we, om tegen onze buren te spelen, helemaal naar Helden moeten. Ergens in the middel of nowhere, 1 uur heen en 1 uur terug.

5e ronde 11 maart 2012 MSV-VSM3 KSV 4-4

Zelfs tegen een team met een gemiddelde rating van zo'n 300 punten minder kan niet gewonnen worden. Anders dan de lage ratings van dit 3e team uit Maastricht deden vermoeden speelden enkelen van hun zeer sterk. Is het dan onderschatting of zijn we nog niet uit de winterdip? Dan wordt het snel tijd, want tegen de komende 2 tegenstanders krijgen we het niet meer in de schoot geworpen.

4e ronde 12 februari 2012 KSV - DJZ2 3½-4½

Deze ronde werden er 2 partijen vooruit gespeeld op donderdagavond tijdens de goedbezochte clubavond van DJZ. Gespeeld werd in het gezellige cafe Tinus.
Matthias van Zwet speelde aan bord 1 tegen Stephane Lauwaet. Deze partij eindigde in een loper/paard eindspel waarbij niemand voordeel bleek te kunnen behalen. Remise was de terechte uitslag.
De partij van Arno Ypelaar tegen wedstrijdleider Frits Werts (bord 2) eindigde in het voordeel van eerstgenoemde na het secuur uitspelen van een pluspion.

Deze voorsprong van 1½ punt had voldoende moeten zijn om deze keer wél de volle winst te pakken. Maar...

Dat was dus niet zo. Tegen alle verwachtingen in wisten alleen Ralph Engelen en John Uckerman hun partij te winnen en de overige spelers gingen ten onder.
Dit is een pijnlijke nederlaag voor ons team. Nu zullen de punten gepakt moeten worden tegen nóg sterkere teams. We kunnen onze borst nat maken...

3e ronde 18 december 2011 GESS I - KSV 4-4

Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Aan het laatste bord pakte Ed Golob een punt tegen Ruud Werts maar bord 5, 6 en 7 konden niet winnen. Wel waren bord 1/m 4 goed voor 3 punten. Het spande er nog om want Arno Ypelaar stond een pion achter tegen Rene Mussen maar wist er nog ternauwernood een remise uit te slepen. Ook de partij van Walter Kunstek eindigde in remise maar Glenn Freer en Wim Badenhop wonnen hun partij overtuigend. John Uckerman kwam ruim tijd te kort en ook Ralph Engelen en Peter Salden bezorgden de Sittardenaren een puntje. Op zich is dit geen slecht resultaat, Gess werd toch gezien als een van de kampioenskandidaten. Het waren ten slotte (op de tegenstander van Glenn na) allemaal 1800-plussers. Maar toch is het nét dat beetje extra dat nodig is voor de overwinning. En wie zal dat beetje extra gaan tonen in de volgende ronde?

overige uitslagen op de site van de LISB: klik hier

2e ronde 26 november 2011 KSV - MSV-VSM II 4-4

Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden hoewel de verschillen tussen beide teams te verwaarlozen waren. De vooruitgespeelde en verloren partij van Matthias van Zwet was wellicht geen goed omen.

Walter Kunstek, Glenn Freer en Ed Golob deden waar ze op grond van hun rating toe verplicht waren: winnen. Ook Ralph Engelen won zijn partij. Echter Arno Ypelaar en Wim Badenhop verloren waar het wellicht niet nodig was. Restte de partij van John Uckerman die tot in de late uurtjes knokte om er nog een remise (en dus de volle teamwinst) uit te slepen maar dat mocht niet baten. Een pluspionnetje gaf de doorslag waardoor deze wedstrijd in 4-4 eindigde.

Maar gezien het verlies in de eerste ronde en dit gelijkspel is er een stijgende lijn zichtbaar. Om deze stijgende lijn aan te houden moge duidelijk zijn wat de opdracht voor de volgende ronde tegen Gess I is.

1e ronde 16 oktober 2011 Geleen II - KSV 4½-3½

Nieuwkomer Matthias van Zwet haalde afgelopen donderdag ons eerste halfje binnen. Een goede prestatie aan bord 3 tegen Frans Hanssen met een rating van 1860. Er zouden nog 4 remises volgen (Ed Golob, Glenn Freer, John Uckerman en Arno Ypelaar) maar dat bleek niet voldoende. Er werd slechts aan één bord gewonnen. Deze eer komt aan Wim Badenhop toe. Maar er werd ook aan twee borden verloren. Peter Salden en Ralph Engelen waren de ongelukkigen. Een off-day? Gebrek aan wedstrijdritme? Of misschien was de tegenstander gewoon beter? Wie zal het zeggen. In ieder geval zullen we nog effe moeten wachten op onze eerste overwinning dit seizoen...

Klik hier voor het wedstrijdformulier (pdf)

alles over de competitie van vorig jaar: klik hier