karl schubert

 

 

externe competitie

7e ronde / 19 april 2009 KSV I - Leudal

De uitslag liegt er niet om. Met 1½-6½ verloor het eerste team uit Kerkrade van Leudal. Was het onderschatting of was Leudal gewoon het betere team? Ik denk 't laatste. En dan kan er maar één conclusie zijn: de degradatie is terecht. Hoewel... er zijn voldoende wedstrijden geweest dit seizoen die we hadden kunnen, zelfs moeten winnen. Maar het is niet zo gelopen. KSV I speelt volgend seizoen (na 3 jaar promotieklasse) weer in de 1e klasse.

Meer over de Lisb Competitie op de site van de Lisb: www.lisb.nl

 

6e ronde / 29 maart 2009 Gess I - KSV I

Het lijkt er wel op of het ons niet gegund is. Voor de zoveelste keer dit seizoen laten we de winst wéér liggen in de laatste seconden. Op het nippertje glipte de 2 punten weg tegen Gess en werd het 4-4. Maar ook nu geldt weer dat de beslissing in de promotieklasse nog niet gevallen is. Alleen zijn we nu van anderen afhankelijk. Dus laten we hopen dat Voerendaal III zijn plicht doet tegen Gess en MSV-VSM I tegen Heerlen, dan gaan wij de ban breken en voor de eerste keer dit seizoen 2 matchpunten pakken tegen Leudal. En dan eindigen we toch gewoon als 5e omdat we dit seizoen de meeste bordpunten hebben gepakt. Het wordt weer eens lekker spannend tijdens de laatste ronde.

richard glenn karl

overzicht walter john

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5e ronde / 8 maart 2009 KSV I - Venlo II

Eindelijk het eerste punt. Maar zoals al meerder ronden het geval was zouden 2 punten meer op z'n plaats geweest zijn.

Het venijn van deze ronde zat 'm in de staart. Karl Schubert en Marc van der Lee maakten het wel heel spannend. Bij een 3½-3½ stand en 2 pionnen meer (5-3) had het alle schijn ervan dat Karl Schubert ging winnen. Maar met de dames nog op het bord is dat niet zo heel gemakkelijk. In tijdnood werd het toch remise.

lisb

lisb

ksv


Maar uiteindelijk is dit geen slecht resultaat tegen een team dat gemiddeld zo'n 100 elopunten meer heeft.

Behoud hebben we nu helemaal in eigen hand. Maar dat betekent wel winnen van Gess én Leudal. Dus dan geldt ook hier dat het venijn 'm in de staart zit.

4e ronde / 8 februari 2009   Brunssum I - KSV I

"Het zit niet mee, als je in de hoek zit waar de klappen vallen" hoorde ik Harm van Veldhoven zeggen die weer eens verloor met Roda JC, dat op een degradatieplaats staat. En ook de KSV zit momenteel in die hoek. Los van het feit dat we niet van Brunssum hadden moeten winnen, dit zouden wel heel belangrijke punten geweest zijn. Brunssum won met 6-2 en hiermee staat de KSV, nog steeds puntloos, onderaan. Gunstig is echter dat we qua bordpunten op een 5e plaats staan. En we moeten nog tegen Leudal en Gess die beiden ook nog maar 2 punten hebben. Dus hebben we behoud nog steeds in eigen hand. Eerst krijgen we Venlo 2 op bezoek, dat moeten dan onze eerste matchpunten worden. Hoe? Als je in de hoek zit waar de klappen vallen zijn alle middelen geoorloofd....

KSV trekt tweede team terug uit de competitie
lees meer

3e ronde / 14 december 2008

Helaas ging ook deze ronde verloren. En vreemd genoeg met dezelfde cijfers als de afgelopen 2 rondes. En weer was het verlies niet nodig geweest. Aan enkele borden werd ondanks een gewonnen stelling slechts geremiseerd. Tegenstander Voerendaal III bleek niet te sterk voor ons maar we verloren wederom van ons zelf. Dat geeft stof tot nadenken. En hier hebben we bijna 2 maanden de tijd voor.

Ergelijker is nog het verlies van KSV II. Ondanks de inzet van 't bestuur om het team te redden, laten enkele leden het gewoon afweten. Een trieste zaak. Ergerlijk voor de tegenstander waarvan onnodig 3 man naar Kerkrade afreizen, maar evenzo ergerlijk voor de jongens die er wél waren, Mathijs Saccol, Roger Burgers en speciaal voor vandaag opgetrommeld Georg Montag als vervanger voor de wegens vakantie afgemelde Simon Weitman.  Zij konden echter vechten tegen de bierkaai. Een zwarte dag voor ons 2e team, en dat kon wel eens de laatste geweest zijn....
Maar laten we vooral niet vergeten dat de stoïcijnse opstelling van de commissie van beroep van de Lisb hieraan ten grondslag ligt. Onze pogingen om ons 2e team voor de bondscompetitie te behouden werden halsstarrig genegeerd. Met het risico dat meerdere leden hun lidmaatschap opzeggen....

ksv

k

k

k

k

k

k

k

 

2e ronde / 23 november 2008

De 2e ronde van de Lisbcompetitie ging met de zelfde cijfers verloren dan de eerste ronde. Ook van MSV-VSM verloren we met 3½-4½. Alweer leek het op 't randje maar 't was wéér net niet. John Uckerman remiseerde en Richard Orbons won zijn partij. Zo ook Walter Kunstek en Glenn Freer maar de overige partijen gingen verloren. Maar er is nog geen man overboord: er zijn nog 2e teams puntloos en daar moeten we straks scoren.

KSV II deed het opmerkelijk goed, ondanks de personele problemen. Met 2 man minder gaven weinigen ons 2e een kans tegen Voerendaal maar het liep toch anders. Mathijs Saccol won zijn partij op overtuigende wijze. Ook Ralph Engelen en Roger Burgers waren gesterkt in het feit dat de achterstand ingehaald moest worden. Jammer van de verloren partij van Simon Weitman, er had remise ingezeten en dan was de volle winst een feit geweest. Maar deze 3 -3  is beslist een goede reden om met dit team door te gaan. Als de omstandigheden dat toelaten natuurlijk....


 

1e ronde / 26 oktober 2008

Een spannend einde bracht ons niet waar het ons had moeten brengen: tot winst. Na het gezamelijke ontbijt was de stemming vooraf opperbest. Echter zo'n 6 uur later werd deze iets gedrukt. Bij een gelijke stand van 3½-3½ kreeg Ed Golob een schaakblackout. Daar waar hij op z'n minst een zekere remise op zak had speelde hij de verkeerde zet waardoor tegenstander Dennis vd Burgt de volle winst pakte. Een zure nederlaag die niet nodig was geweest. Het begon voorspoedig met een snelle winst van Peter Salden op Hans Moonen. Walter Kunstek remiseerde aan bord 1 tegen Fred Scheeren en ook John Uckerman won (van Paul Hinsen, zie onderstaande eindstelling).

Daar tegenover stonden nog 2 remises (Glenn Freer en Arno Ypelaar) en de verliespartijen van Richard Orbond en Karl Schubert. Bij de laatstgenoemde onstond (terecht) enige irritatie omdat  omstanders zich verbaal met de partij bemoeiden.  Jammer van de punten maar we krijgen nog wel meer kansen dit recht te zetten...

Ons 2e team verging het echter nóg minder goed. Slechts een halfje mochten zij bijschrijven na de uitwedstrijd tegen Sjaakmat in Bunde. Eindstand 5½-½.