Glenn Freer winnaar 3e editie SchaakRockNacht

De sfeer zat er goed in tijdens de 3e editie van de SchaakRockNacht. Het is inmiddels een traditie geworden. Er waren 18 inschrijvingen en natuurlijk allemaal fans van ongebreidelde rockmuziek. Een rocker, Ed van de Gevel, kwam zelfs helemaal uit Amersfoort om mee te maken wat mensen bezielt om een potje te schaken onder het genot van hels kabaal. Ook vanuit Duitsland was er interesse. Klaus Haverkamp wilde deze vreemde happening ook eens ervaren.
DJ Nöl werd deze keer bijgestaan door DJ Suntala, die meer thuis is in het psychedelische gebeuren uit de jaren 70. Ook vaste prik is de RockQuiz. Vijftien rockgerelateerde vragen en dus vijtien punten mee te verdienen.

Oja, en er werd ook nog geschaakt, 14 ronden van 7 minuten p.p.p.p. Dus in totaal konden er maximaal 29 punten behaald worden.
De meeste schaakpunten behaalde Peter van Dinteren (12,5) maar hij had slechts 6 vragen goed. Zodoende werd hij overklast door Glenn Freer, die welliswaar slechts 11,5 schaakpunten behaalde maar 8 vragen goed had van de Quiz. Op een derde plaats eidigde Hans Ouwersloot met een totaal van 15,5 punten.

Ook nu werd de ranglijst gespiltst in een A-en B-groep. In die B-groep eindigden Ed van de Gevel en Hans Koppers als eerste, gevolgd door Ron Mols op een 3e plaats.

De winnaars mochten kiezen uit, hoe kan het ook anders, diverse Rock-cd's. Het was een gezellige avond/nacht (de laatsten vertrokken tegen de klok van 3 uur), en zeker weten dat er volgend jaar wéér een SchaakRockNacht zal plaatsvinden!

Klik hier voor een kleine impressie

Snelschaken én rockmuziek? Juist! Afgelopen met die eeuwige stilte! DJ Nöl houdt iedereen wakker met de beste rockmuziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90.

Aanvang 21.00 uur, einde rond 01.30 uur. Maximaal aantal deelnemers: 40 maar aan de bar is voldoende plaats voor niet-schakers die wel van rockmuziek houden. Ook kunnen de niet-schakers deelnemen aan de RockQuiz. Zorg dat je op tijd aangemeld bent!

Geen inschrijfgeld, wél bitterballen en leuke (rockmuziekgerelateerde) prijzen.

Wel effe vantevoren aanmelden: info(at)svkerkrade.nl

oordopjes verboden!

 

Lees hier het artikel in dagblad de Limburger (in PDF)

zie ook het artikel op de site van Dagblad de Limburger