Glenn Freer wint Kerkrade Open 2016


Glenn Freer (hier in actie tijdens het Limburg Open 2016)

ronde 7 (laatste ronde)

En spannend was het! De uitslagen waren echter allemaal in het voordeel van de uiteindelijke winnaar Glenn Freer. Glenn was helaas verhinderd deze laatste ronde maar hij won toch het toernooi. John Uckerman had welliswaar ook 5 uit 7 maar miste 1,5 weerstandspunt om de titel op te eisen. Waarschijnlijk hadden andere uitslagen op de overige borden in John's voordeel kunnen werken, maar het mocht niet zo zijn. De overige kanshebbers op de titel verpeelden allen punten: Richard en Karl remiseerden (waarbij vermeld dat Richard de kans op winst misliep). En Ed Vos verloor van Arno in een spannend eindspel.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstandRonde 6

Het gaat spannend worden de laatste ronde. Glenn Freer gaat aan kop met 5 punten. Vier man hebben 4 punten: John Uckerman, Richard Orbons, Ed Vos en Karl Schubert. Echter Glenn Freer kan de laatste ronde niet spelen dus kunnen er 5 man Open Kerkraads kampioen worden....

 

Ronde 5

Na 5 ronden gaan Glenn en John aan kop. Beiden wonnen vandaag (van resp. Karl en Arno) en hebben nu 4 punten. Zij worden in de nek gehijgd door Wijnand Rijnders (hij won van Fritz) die slechts een halfje minder heeft. Het gaat spannend worden tijdens de laatste twee ronden want er zitten nog vier man met 3 punten te loeren naar die begeerde eerste plek....

 

Ronde 4

In de partij tussen Karl en Fritz liet laatstgenoemde zijn paard insluiten. Deze voorsprong gaf Karl niet meer uit handen. Met een mooie matcombinatie rondde hij de partij netjes af. Tom speelde wederom een degelijke partij, ditmaal tegen Jo Paffen maar uiteindelijk manoevreerde Jo zijn stukken zo dat er geen houden meer aan was.
Richard won na een spannende partij van Ed. Jo Engels delfde (of is het dolf?) het onderspit tegen John Uckerman. John sloeg eerst een remise-aanbod af, daarno Jo. Dat laatste had hij echter beter kunnen aannemen. John's pluspion was niet meer te stoppen.
Toon had in betere positie kunnen komen tegen Arno maar in plaats daarvan koos hij voor terugtrekken. Hierna werd Toon langzaam in het nauw gedreven. Met verlies als gevolg.
Wijnand tenslotte wist zijn pluspionnen tegen Leo om te zetten in winst. Leo had téveel geinvesteerd in zijn aanval. Toen Leo zijn enige troef (een vrijpion) verloor gaf hij op. Komende ronde is Jo Engels afwezig en heeft Leo Dormans een bye.

Ronde 3

Na de snelle beslissing bij Thijs en Jan, duurde het niet heel erg lang of Jo en Ed waren er ook uit. Pas aanmerkelijk later viel de beslissing bij Jo en Leo.

Nog wat later besloten Fritz en Toon tot remise na een partij met eerst beter spel voor Fritz waarna Toon duidelijk voordeel had.

Pas in de verlenging vielen de beslissingen bij John en Glenn, waarbij een wanhoopspoging van John na een onbedoeld loper-‘offer' wel nog spanning opleverde maar het tij toch niet kon doen keren.
Richard leek op weg naar een zwaarbevochten remise offerde wel bedoeld maar zag iets over het hoofd waarna hij Ed kon feliciteren.

 

Ronde 2

Ronde 2 kende een paar leuke partijen. Het aanvallende spel van Jo Engels werd door Glenn Freer medegenloos afgestraft. Ed Vos won van Leo Dormans en John Uckerman stuurde Karl Schubert zonder punten huiswaarts. Fritz Höhensteiger zet zijn stijgende lijn voort en pakte winst tegen Richard Orbons. Wijnand Rijnders ontsnapte, zelfs 2 keer, tegen Jo Paffen maar won uiteindelijk doormiddels een slimme minorpromotie.
Tom Koolen speelde een goede partij maar zijn dreigingen tegen Arno Ypelaar hielden geen stand. Uiteindelijk gaf een pluspion de doorslag.
Komende ronde zijn er 2 afmeldingen, Wijnand en Arno.

Ronde 1

De eerste ronde van het Kerkrade Open is een feit. Met 9 KSV'ers en 5 spelers van buitenaf is het deelnemersveld weliswaar niet breed maar wel aan elkaar gewaagd. Opmerkelijk deze eerste ronde was de overwinning van John Uckerman op Ed Vos. Tussen beiden zitten zo'n 200 elopunten. Dat was ook het geval bij Richard Orbons en Rotterdammer Wijnand Rijnders. Ook hier ging Richard met een punt huiswaarts. En ook Fritz Höhensteiger trok zich niks aan van ratingverschil: hij metselde een onneembare vestiging en liet Arno Ypelaar met remise achter.


7 dinsdagen:
1e ronde 12 april | 2e ronde 19 april | 3e ronde 26 april | 4e ronde 3 mei
5e ronde 10 mei | 6e ronde 17 mei | 7e ronde 24 mei

LOCATIE: Sjtaater Hoes,
Schaesbergerstraat 27  te Kerkrade/Terwinselen

7 RONDEN ZWITSERS
INDELING OP RATING

elke dinsdagavond 20.00u

één partij van elk 1.45uur plus 15 min bedenktijd p.p.

vooraf inschrijven bij Arno Ypelaar per mail ( okk(at)svkerkrade.nl )
of telefonisch 06-17566140 Geef ook je rating aan!

inschrijfgeld € 7,50   1e prijs A-groep € 60

KAMPIOENSCHAP TELT MEE VOOR DE KNSB-RATING

Het is mogelijk tijdens de eerste 3 ronden eenmalig gebruik te maken van één bye. Hiervoor krijg je een vergoeding van een half punt. Geef dit wel een week van te voren aan bij de wedstrijdleider Arno Ypelaar
(tel . 0617566140 / okk(at)svkerkrade.nl ). Dit geldt ook voor afmeldingen vanaf de 4e ronde. Men wordt dan niet ingedeeld en ontvangt geen vergoeding.
Is de paring geschiedt dan wordt de partij bij niet aanwezig verloren verklaard. Partijen kunnen niet na de vastgestelde data worden gespeeld. In overleg met de wedstrijdleider mogen partijen wel vooruit gespeeld worden.

De paring voor elke volgende ronde wordt s'woensdags op deze pagina online gezet.
Eindranglijst op score, Bucholz (wp) en Sonnebonn Berger (in deze volgorde).

Open Kerkraadse kampioenschappen 2016

zie het archief voor de Open Kerkraadse Kampioenschappen
van voorgaande jaren