Open Kerkraadse Kampioenschappen 2013

Karl Schubert winnaar OKK 2013!
Ralph Engelen wint de B-groep!

Ronde 7. Karl Schubert wist de titel Open Kerkraads Kampioen 2013 binnen te slepen. Arno Ypelaar had 'm nog kunnen inhalen (welliswaar gelijke punten maar wel op WP) maar kon waarschijnlijk de druk niet aan en verloor kansloos van Ed Golob. Zodoende valt Arno helemaal buiten de prijzen want Peter Salden en John Uckerman kwamen er beiden nog een halfje bovenuit (beiden 5 uit 7). Zij mochten de 2e en 3e plaats delen.

De B-groep werd gewonnen door Ralph Engelen. Hij liet Frans Hodenius en Jo Paffen achter zich met een half punt.

Klik hier voor de uitslagen, paringen en standen.

Ronde 6. Peter heeft afstand genomen van de 2 koplopers Karl en Arno. Hij kwam niet verder dan een remise tegen Glenn. Karl won wel (van Ed) en Arno's tegenstander Jo was afwezig vanwege ziekte. In de laatste ronde moet Arno tegen Ed en Karl tegen Frans. Op papier betekent dit dat Karl de betere papieren heeft om Open Kerkraads Kampioen te worden, maar papier is ook geduldig...

Bij verlies van beide koplopers hebben Peter en John nog de kans om met de eer te gaan strijken...

 

Ronde 5. De drie koplopers speelden allen gelijk. Dus staan Karl, Peter en Arno nog steeds als hoogste genoteerd met 3½ punt. In de achtervolging gaan Glenn, John en Ed met 3 punten. Het gaat erom spannen de laatste 2 ronden.


Ronde 4. Peter heeft de koppostitie van Arno overgenomen. In de onderlinge spannende partij wist Peter uiteindelijk de winst af te dwingen. Na de 4e ronde staan Peter, Karl en Arno allen op 3 punten.

Ronde 3. Na drie ronden is Arno de enige speler die (nog) ongeslagen is, met Karl, John en Peter (allen 2 punten) in de achtervolging. Glenn en Ed voldoen niet aan de verwachtingen en blijft achter met resp. 1½ en 1 punt. Maar er is nog alles mogelijk met nog 4 ronden te gaan...

 

Het schema is aangepast vanwege de oranjekoorts. Dinsdag 30 april is het Sjtaater Hoes gesloten dus schuiven we de derde ronde door naar 7 mei. Zowieso bleek meer dan de helft van de deelnemers uitgenodigd te zijn bij de festiviteiten rond Willem & Maxima. Zodoende wordt alles een week verschoven en de laatste ronde dus gespeeld op 4 juni.

 

Ronde 2. Spannende partijen tijdens de 2e ronde. Opmerkelijk was het verlies van Karl Schubert. Konstante dreiging, het initiatief én een pluspion dwong Arno tot secuur verdedigen. Echter na zo'n 40 zetten verslapte Karl's aandacht en overzag een simpel mat.

Ronde 1. De opkomst van buitenaf is minimaal te noemen. Uit Heerlen nemen wel Frans Hodenius en Jo Paffen deel. De eerste ronde waren er geen grote verassingen tussen de uitslagen. Hoewel Ed grotendeels veel beter stond dan Glenn wist hij toch zijn voordeel middels een vol stuk weg te geven. Op de valreep meldde Marc Midlak zich nog aan. Marc (speler van DJC) speelde de eerste ronde niet en is afgemeld voor de 2e ronde. Zodoende krijgt hij een half punt, de (eenmalige) vergoeding die staat voor een afmelding tijdens de eerste drie ronden.

 

 

7 dinsdagen:
1e ronde 16 april,
2e ronde 23 april,
3e ronde 7 mei,
4e ronde 14 mei,
5e ronde 21 mei,
6e ronde 28 mei en
7e ronde 4 juni

LOCATIE: Sjtaater Hoes,
Schaesbergerstraat 27  te Kerkrade/Terwinselen

7 RONDEN ZWITSERS
INDELING OP RATING

elke dinsdagavond 20.00u

één partij van elk 1.45u plus 15 min bedenktijd p.p.

vooraf inschrijven bij Arno Ypelaar per mail ( okk(at)svkerkrade.nl )
of telefonisch 06-17566140

inschrijfgeld € 7,50   1e prijs minimaal € 60

KAMPIOENSCHAP TELT MEE VOOR DE KNSB-RATING

Het is mogelijk tijdens de eerste 3 ronden eenmalig gebruik te maken van één bye. Geef dit wel een week van te voren aan bij de wedstrijdleider Arno Ypelaar
(tel . 0617566140 / okk(at)svkerkrade.nl ). Dit geldt ook voor afmeldingen vanaf de 4e ronde. Men wordt dan niet ingedeeld en ontvangt geen vergoeding.
Is de paring geschiedt dan wordt de partij bij niet aanwezig verloren verklaard. Partijen kunnen niet na de vastgestelde data worden gespeeld. In overleg met de wedstrijdleider mogen partijen wel vooruit gespeeld worden.

zie het archief voor de Open Kerkraadse Kampioenschappen
van voorgaande jaren