ed golob

 

 

externe competitie seizoen 2009-2010

7e ronde 28 maart 2010 KSV - Eijsden 6-2

Het was welliswaar een thuiswedstrijd, deze slotronde werd (zoals al bijna traditie is) in Roermond gespeeld. Richard Orbons was verhinderd en nu mocht Mathijs Saccol zijn eerste partij voor KSVI spelen. En dat deed hij prima! Hij hield zijn tegenstander op remise en bij nader inzien was het volle punt zelfs haalbaar geweest. Ook Peter, Arno  en Walter (zij het met tegenzin) behaalden remise. De overige spelers wonnen hun partij, John Uckerman als eerste en al snel volgden Ed, Wim en Glenn.

Ondanks onze overwinnning mocht Schaesberg zichzelf tot kampioen kronen door van DJZ2 te winnen. Proficiat heren, en veel suk6 volgend jaar in de promotieklasse!

Het puntje dat we morsten in de 2e ronde tegen SVS werd ons inderdaad fataal. Niet dat we hier nou heel lang van wakker zullen liggen want onze doelstelling was dit jaar niet promoveren maar lekker spelen. Vooral na afgelopen jaar in de promotieklasse zonder ook maar een wedstrijd te winnen was dit seizoen een verademing. Niet dat het allemaal zo gemakkelijk ging (al doen de uitslagen dat wellicht vermoeden). We hebben aan vele borden er toch hard voor moeten vechten.
Zojuist keek ik naar de serie Spartacus Blood and Sand en ik herkende zijn triomfgevoel nadat hij zijn zoveelste tegenstander met zijn bloedige zwaard doorkliefd had.
De bloedspatten van dit sezoen nog uit onze ogen wrijvend mogen we concluderen dat we graag nog een jaartje in deze arena willen acteren. (Arno)

Als seizoenafsluiting werd er nog eens lekker gegeten bij de griek Spitiko waar Wim blijkbaar aandelen van bezit...

6e ronde 7 maart 2010 KSV I - Voerendaal IV 4½-3½

Welliswaar werd er wéér gewonnen maar deze keer met een minimaal verschil. We mogen er vanuit gaan dat Schaesberg ook in de laatste ronde geen steken meer laat vallen, dus dat puntje achterstand zal niet weggewerkt kunnen worden.
Ook nu had de winst groter kunnen zijn want aan enkele borden zijn goede stellingen weggegeven. In de promotieklasse wordt dat meteen afgestraft, zoals we vorig jaar gemerkt hebben. Dat valt dit jaar wel mee. Daarom is het niet zo heel erg dat er nog een jaartje 1e klasse gespeeld wordt, daar kan 't team alleen nog maar van groeien.

De laatste ronde (in Roermond op 28 maart) spelen we tegen Eijsden.

5e ronde 7 februari 2009 MSV-VSM II - KSV I 1½-6½

De aandacht verslapt. Drie remises stond 't Kerkraads team toe. Wim Badenhop, Peter Salden en Ed Golob waren de schuldigen. Maar de rest deed dat wat er de laatste 2 ronden ook gedaan werd: winnen. Jammer dat er in de 2e ronde tegen Schaesberg steken zijn gevallen anders....

4e ronde 10 januari 2010 KSV - DJZ II 7-1

We proberen er een traditie van te maken. Twee maal achter elkaar winnen met 6 punten verschil komt niet zo vaak voor (in ieder geval niet bij de KSV). Deze keer werd er zo fors gewonnen van 't 2e team van DJZ. Ook nu was er sprake van een ratingverschil (zo'n 140 punten). Na 4 ronden staat de KSV nu 2e op de ranglijst. Schaesberg I staat aan kop met slechts één punt meer. Volgende maand (7 februari) gaat Kerkrade op bezoek bij MSV-VSM II.

3e ronde 13 december 2009 Gess II - KSV I 1-7

Deze ronde was minder spannend dan de vorige. Al snel werd duidelijk dat we aan zo'n beetje alle borden beter stonden. Gezien het ratingverschil ook niet zo vreemd (KSV heeft gemiddeld zo'n 200 elo meer). Alleen Richard Orbons wist zijn tegenstander niet van 't eloverschil te overtuigen. Glenn Freer had nog een flinke kluif aan Meijerink maar ook deze laatste moest na zo'n 5½ uur de koning omleggen. Ralph Engelen viel voor de 2e keer in en scoorde wederom een punt voor de KSV (hij verving Wim Badenhop). Zodoende heeft Ralph nog een 100% score. Net zoals Ed Golob die als enigste 3 uit 3 heeft gescoord. Komende ronde op 10 januari wordt thuis gespeeld tegen DJZ2.

2e ronde 22 november 2009 KSV I - Schaesberg I 3½-4½

Een spannende wedstrijd. We speelden thuis tegen Schaesberg I. Hoewel niet iedereen daarvan overtuigd was dat we thuis speelden. Ed Golob klopte aan bij het Streeperkruis en arriveerde een half uur na begin van de partijen, na een 2 uur durende wandeling. Die wandeling had 'm wellicht goed gedaan want toch wist hij zijn partij te winnen. Zo ook Wim Badenhop die zo'n beetje vaste puntenleverancier aan 't worden is. Walter Kunstek, Glenn Freer en Arno Ypelaar wisten nog remise te houden maar dat was te weinig om de matchpunten in de acht te slepen. En nu even voor de goede orde: komende ronde (13-12) UIT naar Gess!

1e ronde 18 oktober 2009 Heerlen I - KSV I 3½-4½

De laatste overwinning in de Lisbcompetitie van ons eerste team vond plaats op 28 maart 2008. Het werd dus eens hoog tijd! De eerste ronde in de eerste klasse was een opsteker voor de KSV. Ook zonder Karl Schubert (vertrokken naar Geleen) en de zieke Peter Salden. Laatstgenoemde werd vervangen door Ralph Engelen. Het was, zoals altijd tegen Heerlen, een spannende wedstrijd. En, ook zoals altijd tegen Heerlen, stond 't na zo'n 4 uurtjes schaken 3½-3½. De winst van John Uckerman bracht de beslissing in het voordeel van de KSV.
Waarschijnlijk doet dat gezamelijk ontbijtje vooraf wonderen. Volgende maand spelen we thuis tegen Schaesberg (22 november).

Meer over de Lisb Competitie op de site van de Lisb: www.lisb.nl