alex vinken

 

 

Henk Temmink wint 31ste Alex Vinken Toernooi 2014

Met 36 deelnemers was deze 31ste editie van het Alex Vinken Rapid Schaak Toernooi goed bezet. Ook dit jaar was de plaats van handeling het Sjtaater Hoes in Terwinselen. Er werden 9 ronden Zwitsers 15 minuten p.p.p.p. gespeeld.
De deelnemers werden verdeeld in 3 ratinggroepen. Een ratinggroep <1500 (C), een van 1500 tot 1800 (B) en een >1800 (A).

In de A-groep zegevierde Henk Temmink. Hij eindigde welliswaar gelijk met Marcel Winkels (7 uit 9) maar Henk had een halfje meer aan weerstandspunten. Derde en vierde werd resp. de Duitser Bernd Dahm en de Belg Nicola Grecuccio, beiden met 6,5 punten.


met de klok mee Henk Temmink, René Coenjaerts, Marcel Winkels en Siem van Dael

René Coenjaerts wint de B-groep

De B-groep werd gewonnen door René Coenjaerts die een beresterk toernooi speelde. Hij behaalde 5 punten, evenveel als de nummer 2 Siem Van Daal, die enkele weerstandspunten minder had. Deste opmerkelijker want de 10-jarige Siem speelde toch maar effe enkele 1800-plussers van het bord! Een prestatie van formaat.
Derde in deze groep werd Arthur Hendriks met 4,5 punt.

Sophie van Stiphout heerst in de C-groep

Sophie van Stiphout mocht met de eer gaan strijken in de C-groep. Zij overheerste deze groep met slechts één verloren partij en 2 remises. De overige 6 partijen werden gewonnen. Tweede en derde werden Paul Lemmens en Armand Bruijstens, beiden met 6,5 punten, Marc Widlac viel (ook vanwege de mindere weerstandspunten) buiten de prijzen ondanks dat ook hij 6,5 punt scoorde.

Al met al was het een gezellig toernooi. Reden te meer om de datum van de 32ste editie alvast in je agenda te schrijven: 21 juni 2015!

Kijk hier voor de ranglijst A en B groep

Klik hier voor de C-groep

Kijk hier voor een uitgebreide fotoreportage.

voor de verslagen van eerdere versies van het AVT zie archief