alex vinken

 

 

27ste Alex Vinken Rapid Schaak Toernooi 2010

Warm weer, WK voetbal, Timman in Heerlen, moeder de vrouw die wil barbeknoeien en ga zo maar door. Efin, editie 27 van het Alex Vinken Toernooi kende slechts 21 deelnemers. Een dieptepunt in de historie. Vele bekende gezichten lieten verstek gaan en zelfs vele eigen leden gaven er de voorkeur aan deze zondag op andere wijze in te vullen.

Maar toch, zoals elk jaar, was 't weer ouderwets gezellig. Uiteindelijk ging Mathias Roeder er ongeslagen met de eerste prijs vandoor. Hij was dat ook aan zijn stand verplicht met een elo van 2396. Tweede werd Cebula Jerzy (6½ uit 9) en op een gedeeld derde plaats eindigden Leo Maasen en Karl Schubert met 6 punten.

In de B-groep eindigden drie man op een eerste plaats maar Rene Coenjaerts had de zwaarste tegenstand. Zodoende is Rene de morele winnaar van de B-groep met 4½ punt uit 9. Het zelfde aantal punten behaalden ook Nol Heinemans en Tom van der Sluijs. Jack Hinzen, Mathijs Saccol, Jan Ypelaar en Sebastian Knaetsch werden gedeeld 4e/5e met 4 gesoorde punten.

Goed te zien dat ook Rob Augenbroe weer eens van de partij was. Ondanks een jarenlange afwezigheid is hij nog steeds lid van de KSV. Jongste deelnemer was de 8-jarige Yidi Zang die uiteindelijk toch 3½ punt bij elkaar schaakte!

klik hier voor een compleet toernooioverzicht

klik hier voor een fotoverslag

Wij bedanken Rick Wagenmakers voor de arbitrage en Jack Wolters van 't Sjtaater Hoes voor 't ter beschikking stellen van deze prachtige locatie!

Misschien volgend jaar toch iets gaan bedenken om de poster nóg aantrekkelijker te maken...

voor de verslagen van eerdere versies van het AVT zie archief