wim

 

 

interne KO-beker 2012/2013

1e ronde

Op 25 september werd de eerste ronde KO-beker gespeeld. Toon Keizer verraste Jo Paffen met degelijk spel en behiel de partij op remise. Maar tijdens de 3 vluggertjes moest Toon het onderspit delven.
Ook Ton Koster bood aardige tegenstand maar uiteindelijk won Matthias van Zwet, hoewel hij er hard voor moest werken. Dan had Wim Badenhop het gemakkelijker. Tegenstander Jan Ypelaar legde Wim geen strobreed in de weg om door te bekeren.
En ook Arno Ypelaar werd de overwinning in de schoot geworpen. Hij opende uiterst zwak (met zwart) maar witspeler John Uckerman wist hier geen voordeel uit te halen. Tot overmaat van ramp gaf John ook nog zijn dame weg...

Dus Jo Paffen, Matthias van Zwet, Wim Badenhop en Arno Ypelaar bekeren door. Ook Karl Schubert speelt de 2e ronde, hij was vandaag uitgeloot. Deze groep wordt op dinsdag 13 november tijdens de 2e ronde aangevuld met 3 man die bijgeloot worden.

2e Ronde

Tijdens de 2e ronde werden er 3 mensen bijgeloot. Zodoende werd deze ronde met 8 man gespeeld. De uitslagen waren alsvolgt:
Ton Kuster - K. Schubert 0 - 1
Wim Badenhop - M. van Zwet 1 - 0
John Uckerman - Peter Salden 1/2 - 1/2
John door na snelschaakpartijen.
Arno Ypelaar - Jo Paffen 1 - 0

De halve finale

De halve finale op 11 december werd gespeeld door Wim Badenhop en Karl Schubert. Deze partij werd gewonnen door laatstgenoemde. De andere partij was John Uckerman tegen Arno Ypelaar. In deze partij verzuimde John zijn goede stelling tot winst te brengen en verloor uiteindelijk.

De finale

De finale werd gespeeld op 8 januari door Arno Ypelaar en Karl Schubert. In een spannende partij waarin beide spelers aan elkaar gewaagd waren wist witspeler Arno het initiatief te behouden. Uiteindelijk leverde dat pionwinst op en moest Karl na vele matdreigingen het onderspit delven.

foto's Jo Paffen

Zodoende mag Arno zich KO-beker kampioen seizoen 2012/2013 noemen.